Ma 2023. 12. 10, , Judit napja van.
Tel.: +36-30-2161147

Méregtelenítés

Méregtelenítés

Prezor – Nyomásterápia 
A nyomásterápia egy olyan széles körben használt gyógyászati módszer, melyet a szépségipar, a fizioterápia, a szépségápolástan, az onkológia és az értan területén az ér- és nyiroködémák leszívására és csökkentésére használnak. Aktiválja a keringést (ér és nyirok), stimulálva a szövetközi folyadékok újrafelszívódását és a szervi szűrők irányába történő váladék-kivezetést. 

A készülék egy olyan kompresszort tartalmaz, mely bepumpálja a levegőt a csizmákba vagy a pneumatikus ujjakba, ahol a kezelésre váró végtag vagy végtagok vannak. Ezek a tartozékok rekeszesen kettős falúak, ahol minden egyes rekesz külön-külön felfújható – ezzel lehetővé téve a megfelelő végtag kezelését az összehangolt centripetális nyomás alkalmazásával.

A nyomásterápia élettani hatásai
– A nyomásterápia elősegíti a szövetközi folyadék és a visszamaradt toxinok (méreganyagok) újbóli felszívását.
– Stimulálja a vénás és nyirokrendszeri felszívódást a szervi szűrők felé.

– Növeli a szövetek rugalmasságát, és visszaállítja azok életképességét.
– A nyirokedények lecsapolása előtt megszünteti a nyirokcsomók akadályoztatását.
– A nyomásterápia fájdalomcsillapító és relaxációs hatást gyakorol az idegrostok összehúzódását eredményező ödéma felszívásával.

A nyomásterápia a folyadékot a vérerekbe tereli, ezzel növelve a keringő folyadék volumenét és az artériás nyomást. Ebben az értelemben a mintegy 20 Hgmm-ig történő vérnyomás-emelkedés a következő nyomásterápiás szakaszok alkalmazása után jelentkezhet – bár általánosan megfigyelhetők a csökkenő nyomás paradox helyzetei, valószínűleg a paraszimpatikus idegrendszerre ható relaxáló és stimuláló hatásoknak köszönhetően.

Bármilyen emelkedés az artériás nyomásban azonban csak ideiglenes. A test számos olyan szabályozó mechanizmussal rendelkezik, ami lehetővé teszi a vérnyomás szintjének a normális értékek közé való visszaállítását. Ebből következik, hogy egy egészséges ember semmilyen kockázatnak nincs kitéve. Azonban nem ez a helyzet azon egyéneknél akik olyan elégtelenségekben szenvednek (vese- vagy szívelégtelenség stb.) amely bonyolítja a nyomás szabályozását vagy komoly hipertóniás (a vérnyomás emelkedése – még ha csak pillanatnyi is – komoly kockázatokat jelenet a magas vérnyomású embereknél) esetekben. Mindezek a körülmények ellenjavallatként szolgálnak a nyomásterápia alkalmazására.

Javallatok
– az ér- és nyirokrendszer stimulálása,
– a normális vénás vérkeringés fenntartása,
– a fentebb felsorolt tünetek (elnehezült lábak, fáradt lábak, ödéma, folyadék-visszatartás stb.) ismeretében a visszértágulat megelőzése,
– nyiroködéma és vénás ödéma kezelése,
– műtét utáni ödémák (emlőeltávolítás utáni nyirokcsomó-duzzanat stb.),
– poszt-traumatikus ödéma,
– cellulitisz,
– elhízáskezelés,
– a szövettápláló funkció javítása és a bőr rugalmasságának visszaállítása,
– szülés utáni kezelés,
– ágyhoz kötött betegek esetében a trombózis megelőzése,
– idegrendszeri megbetegedések (féloldali bénulás, kétoldali végtagbénulás),
– izomsorvadás,
– relaxáció (a normális keringés nem közvetlenül stimulált, ezért javítja az általános közérzetet),
– esztétikai célú műtéteket követően segíti a terület normális keringésének a visszaállítását, főleg zsírleszívás és hidro-zsíroldás után,
– a szervezet általános méregtelenítése,
– gyenge perifériás keringés esetén.