Ma 2022. 8. 9, kedd, Emőd napja van.
Tel.: +36-30-2161147

Kozmetika kezelések

Kozmetikai szolgáltatások

Plasmával szemkezelés ÚJJJ!!! GIGI szemkörnyék ápolása ÚJJJ!!!
Rádiófrekvencia zsírbontásra, arckontúrok megemelésére PLASMA G, POLLOGEN REGEN
Plasma erejével a hegek, striák, aknék ráncok, gyulladások eltüntetésére PLASMA G
PLASMA G  elektroporácio,  tű nélküli mezoterápia
Ipl villanófényes szőrtelenítés
Bőrmegújító, hámlasztó kezelések     GIGI, IMAGE
Antiaging feltöltő luxus fiatalítás     GIGI, IMAGE, ALISSA BEAUTY
Vitalizáló prémium kezelések   GIGI, IMAGE, ALISSA BEAUTY
Oxigén Image Spa feszesítés IMAGE
Studex fülbelövés
Speedfitnesz cellulitkezelés, testfeszesítés
Relaxáló gépi nyirokmasszázs speedfitness, MIHABODYTEC
Hatóanyagos 5 fázisú antiaging, kézi nyirokmasszázs

Klasszikus jól bevált gépi eljárások (ultrahang, iontoforézis, bőrcsiszolás, stb.)

Bioptron lámpa

Ma amikor is a szépségipar; arc és testkozmetika, kéz és lábápolás egyre szélesebb körben válik az egészséges életmódot követő ember igényévé, miszerint az ápolt és jó megjelenés, valamint a jó közérzet a hatékony életvitel feltétele. A szépség szubjektív fogalom, mégis a szépségben a harmónia és egészség tükröződik. A szép haj, a szép bőr és az egészséges köröm a szervezet egészségi állapotnak hű tükörképe. Hogy ezt az állapotot megteremtsük és megtartsuk, fontos segítség a Fény és színterápia alkalmazása. Elképzelhetetlen egy korszerű szépségszalon ezen készülékek megléte nélkül. Mégis, hogy a terápia alkalmazása minél hatékonyabb legyen, a felhasználás lehetőségeinek széleskörű ismerete szükséges.

A Fényterápia legfontosabb szervezetre gyakorolt hatása a biostimuláció élettani folyamatok serkentése. Ha ezt a bőr élettani működésére vetítjük, a bőr szinte valamennyi működésére hatást gyakorol. Ezért a bőr ápolásának minden fázisában használható.

A testápolás fontos kérdése a regeneráció, a bőr öregedési folyamatainak késleltetése, a bőr anyagcsere folyamatainak a szinten tartása. Ahhoz, hogy bőrünk szép legyen, fontos a hidratáltság, valamint a bőrfelszíni emulzióhoz szükséges zsírtartalom normál mértéke, amit a faggyúműködés biztosít. Mind két tényező esetében találkozunk eltéréssel, sok esetben a bőr vízszegénysége okoz problémát, amit okozhatunk táplálkozási, emésztési problémák túlzott napozás (szolárium használat), távfűtéses lakás. Alapvetően azonban a bőrben lévő vízmegkötő anyag (hyalulon-sav) vízmegkötő képességének csökkenése okozza. A faggyútermelés mennyisége és minősége szintén táplálkozási, kiválasztási, de alapvetően hormonális okokra vezethető vissza. Miszerint is a fénykezelés hatására a bőr öregedési folyamatai lelassulnak, a faggyútermelés optimalizálódik, a bőrtípusokra szabályzó (regulációs) hatást gyakorol. Gyakori probléma a fokozott faggyútermelés következtében létrejövő pattanásos (akne) arcbőr tünete amely a pubertás koron túl (18 év fölött) mindkét nem esetében gondot okozhat. A fénykezelés hatására a pattanásos bőr nemcsak tüneti, hanem oksági kezelésre is lehetőség adódik, hiszen a tünetek mögött a hormonműködés zavara az emésztő, valamint a kiválasztó rendszer zavara és idegrendszeri zavarok, gyakran felülfertőzöttség okozza. Bár a terápia hatékonysága érdekében egy úgynevezett bőrdiétát is ajánlunk (tartózkodás a vörös hústól, a folyékony tejtől, valamint a fűszerektől pl. kakaó). A pattanásos arcbőr kezelése türelmet és rendszerességet igénylő folyamat, és a kezelés során találkozhatunk a “feltisztulás” jelenségével.

A fénykezelés javítja a bőr kis és nagyereinek keringését, ezzel jobb vérellátást létrehozva, javul a bőranyagcsere a bőr tápanyag és oxigénellátása, valamint a salakanyag és bomlástermék kiválasztása. Nemcsak a vér, hanem a nyirokkeringés is javul, javítván ezzel a celluitisz ( narancsbőr) kezelési lehetőségeit. Javítja a bőrön megjelenő anyagcsere rendellenesség, a pszoriázis tüneteit is. Fénykezelés hatására a bőr rugalmasságát biztosító rostok állapota is megőrizhető, így a dohányzás következtében létrejövő bőrrenyheség is korrigálható. A bőr savköpenye hivatott a kórokozók elleni védekezést megvalósítani, ezzel a baktériumok (pl. szőrtüszőgyulladás, körömágygyulladás, felülfertőzött pattanás), vírusok (herpesz, szemölcs), gombák (bőr és körömgomba) által okozott tüneteket javítani.

Ránctalanítás, mely a bőrápolás legproblémásabb feladata, több szinte is megvalósul a fénykezelés hatására, főleg a megelőzésben, de a már kialakult ráncok esetében is hatékony.

Arckozmetikában a kezelés minden fázisában használható a fény illetve a színek segítő hatása. A keringés serkentésére (Fényterápia narancs színnel), az összehúzáshoz (Fényterápia kék színnel), a bőr fertőtlenítéséhez, autogén sterilizációjához (Fényterápia zöld színnel), a bőrtápláláshoz, a hatóanyagok felszívódásához (Fényterápia narancs színnel), a regenerációs folyamatok serkentéséhez (Fényterápia sárga színnel) használjuk. A fénykezelés hatékonyságát a Nagylámpa (model II.) alkalmazása növeli: Szőrtelenítés (gyantázás) után is segít a bőr regenerálódásában, valamint fertőtlenítő hatása is van. Cellullitisz kezelésnél elengedhetetlen.

Összefoglalva:
– keringésjavító (vér, nyirok)
– anyagcsere javító (tápanyag +oxigén, bomlástermék)
– javítja a hatóanyagok felszívódását
– szabályozza a faggyúmirigyek működését
– javítja a bőr vízmegkötő képességét
– javítja az izomtónust, rugalmassá teszi
– segít fenntartani a kémiai védekező rendszert (savköpeny)
– pórusösszehúzó, érszűkítő, fájdalomcsillapító
– multiregeneráció a ránckezelésben

Az alkalmazás gyógyító lehetőségei:
– pattanásos arcbőr (akne)
– bőrallergiák (ekcéma)
– bőranyagcsere problémák (pikkelysömör)
– vénás és artériás keringési zavarok
– herpesz kezelés
– bőr és körömbomba
– körömápolásnál körömágygyulladás, körömlemez problémák

A Fény és színterápia fontos kiegészítője az Oxy Spray alkalmazása, amely orvosi oxigénnel dúsított tiszta vizet tartalmaz. Segíti a bőrtáplálást, a bőr (szaruréteg) nedvesítését, a hám oxigénellátását, ezzel javítván a bőrlégzést. Az oxigén, mint szabadgyök megkötő a bőr öregedési folyamatait gátolja. A Fény és színterápia a szépségszalonokban, valamint a házi ápolásban nyújt kimagasló és korszerű segítséget.

Vapozon gőzfürdő

Minden szépségszalonnak szüksége van a bőr mélytisztításhoz ózonos gőzölőre. A sokoldalú készülék alkalmas gőzölésre, ózonos gőzölésre vagy aromaterápiás gőzölésre mind az arc, mind testkezelések során.

Az arcgőzfürdő egyik formája. Egy finom fúvóka osztja el a gőzt az arc felületén, hogy intenzívebbé váljon a bőr mélységi tisztítása, fellazuljon a szaruréteg és megnyíljanak a pórusok. A szennyeződések ezt követen jelentősen könyebben és fájdalommentesen lesznek eltávolíthatóak. A legújabb fejlesztés a vapozon területén: a gőz ózonnal történő dúsítása helyett modern eszközök esetén gyógyfüves csomagokat helyezhet be a kozmetikus, amelyek a bőr és a lélek számára ellazító és nyugtató illatot árasztanak, mint például a hársvirág vagy a kamilla.

Hatásmód és kezelések

A készülékfunkciója kettős:
– A gőz elősegíti az arc és a test bármely részének tisztítását és a mitesszerek eltávolítását.
– Az ózon egy erősen fertőtlenítő és oxigenizáló hatású gáz, alkalmazása zsíros, kevert bőrtípus esetén és aknés bőr kezelésekor ideális.

Az alkalmazott illóolajok tulajdonságainak megfelelően az aromaterápia bármilyen kezelés hatását erősíti. A készülék könnyen és egyszerűen átkapcsolható erre a különleges aromaterápiás funkcióra. A készülék könnyen mozgatható a kompakt kialakításnak köszönhetően. Ezt kiegé-szítendő a fejrész állítható magasságú és bármilyen irányba forgatható, ez biztosítja bármely testrész tökéletes gőzölését.